Nucile macadamia constituie o solutie ideala pentru gustarile dintre mese
in zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu nucile de macadamia
Mai contin Omega-7, proteine, minerale, precum fier, calciu, potasiu,
seleniu, fosfor si vitamine ce fac parte din grupul vitaminic B - B2, B3, B6,
ceea ce le recomanda impotriva bolilor sistemului nervos si pentru asigurarea
unei bune digestii.
Dietele bogate in nuci de macadamia, datorita
continutului foarte redus de colesterol, reduc colesterolul total si
colesterolul LDL ”rau”, si produc efecte similare unei diete sanatoase pentru
inima. Multe dintre beneficiile de sanatate ale nucilor de macadamia sunt
legate de sanatatea inimii. Acest lucru se poate datora continutului ridicat de
grasimi monosaturate, avand cel mai mare continut de astfel de grasimi dintre
toate nucile si alunele.
Nucile de
macadamia in bucatarie
Nucile de macadamia sunt o excelenta sursa de fibre alimentare, fiind de
folos in mentinerea sub control a greutatii corporale si ajutand la instalarea
simtului de satietate si potolirea foamei, in acelasi timp, oferind o senzatie
de energie o perioada mai lunga de timp.
Pot fi consumate ca atare, in amestecuri cu alte nuci, seminte si fructe
deshidratate sau pot fi sfaramate pentru a le adauga in prajituri, cozonaci,
fursecuri, briose, inghetate si chiar si in salate.