Alunele (arahidele) coapte granulate sunt ideale in bucatarie la pregatirea deserturilor.
Familiarizarea cu alunele (arahidele) prajite maruntite
Consumate cu regularitate si cu moderatie, alunele(arahidele) prezinta nenumarate beneficii pentru sanatate, Dietele bogate in alune ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Vitaminele din complexul B care intra in compozitia alunelor au rol in mentinerea tonusului muscular, usurand activitatea tractului gastro-intestinal, avantajand totodata functionarea ficatului, a ochilor si favorizand pielea. Diabeticii pot consuma alune (arahide) fara teama, datorita continutului foarte redus de hidrati de carbon.
Alunele (arahidele) constituie un aliment foarte hranitor datorita continutului mare de proteine, uleiuri, vitamine si saruri minerale, precum calciu, magneziu si potasiu. Si toate acestea in absenta colesterolului sau continutului excesiv de acizi grasi saturati.
Alunele (arahidele) coapte maruntite in bucatarie
O portie de doar 13 alune - cca 30 grame ofera 7 g de proteine, ceea ce corespunde la 14% din doza zilnica recomandata, fapt care nu poate sa scape atentiei persoanelor inclinate spre o dieta vegetariana. In comparatie, un ou obisnuit furnizeaza 5, 5 g de proteine.
Alunele (arahidele) sunt prezente peste tot in bucatarie, fiind foarte usor de incorporat – in ciocolata, presarate sau incorporate in biscuiti, in prajituri si in müsli.