Migdale coapte si sarate constituie o solutie ideala pentru gustarile
dintre mese in zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu migdalele coapte si sarate
Datorita multiplelor beneficii pe care le aduc, migdalele se bucura de o reala apreciere mai
ales din partea oamenilor aplecati spre mentinerea unui stil de viata sanatos.
Continutul de sare din migdale este foarte scazut, ceea ce face ca
acestea sa poata fi consumate zilnic fara nici un fel de problema.
Majoritatea grasimilor din migdale sunt polinesaturate care ajuta in mentinerea
nivelului bun de colesterol in organismul nostru. Dietele bogate in migdale, ajuta la cresterea
colesterolului HDL “bun” si produc efecte similare unei diete sanatoase pentru
inima, precum reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare. In
plus, consumarea unei portii de migdale pe zi poate ajuta la stabilizarea
glicemiei, care dupa o masa, creste cu pana la 30% in cazul diabeticilor.
Migdalele iti ofera si o gama variata de vitamine, dintre care amintim de
vitaminele B si E, antioxidanti importanti in mentinerea imunitatii si in
protejarea celulelor de efectele nocive provocate de poluare si consumul de
tutun.
Migdalele coapte
si sarate in bucatarie
Migdalele crude calibru mare sunt o excelenta sursa de fibre alimentare,
fiind de folos in mentinerea sub control a greutatii corporale si ajutand la
instalarea simtului de satietate si potolirea foamei, in acelasi timp, oferind
o senzatie de energie o perioada mai lunga de timp.
Migdalele o utilitate versatila in gastronomie, fiind un ingredient
excelent pentru prajituri, cozonaci, paine sau biscuiti. Migdalele pot fi
consumate chiar si in combinatie cu o mancare de legume sau o salata de pui.
In combinatie cu fructele uscate sau cu alte tipuri de nuci si semintele de tot felul – migdalele pot fi o
idee excelenta pentru prepararea unui mic dejun consistent, delicios si sanatos,
avand la baza cerealele sau pseodocerealele. Tot pentru
micul dejun se poate opta pentru un smoothie in care se adauga migdale, seminte
de chia, fistic sau nuci macinate.