Nautul copt cu sare constituie o solutie ideala pentru gustarile dintre
mese in zilele aglomerate.
Familiarizarea cu nautul copt cu sare
Nautul copt este un aliment sanatos si gustos care poate asigura cel
putin 20% din necesarul zilnic de proteine, fibre, acid folic si minerale.
Adesea este recomandat de medici si nutritionisti, datorita faptului ca nu
contine colesterol, diminunand riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare,
cat si datorita continutului sau ridicat de fibre, care contribuie la
prevenirea constipatiei. Calitatea fibrelor din naut face din aceasta
leguminoasa una pe care o pot manca, fara griji, chiar si persoanele care
sufera de sindromul colonului iritabil.
Importante sunt si sarurile minerale din compozitia nautului, dintre care
mentionam fosfor, potasiu magneziu, calciu sau fier, ce contribuie la
dezvoltarea si mentinerea unei structuri osoase dense si puternice.
Nautul copt cu sare in bucatarie
Nautul copt are un gust care se remarca prin aroma de pamant cu nuante de
nuca. Acesta este recomandat in curele de slabire datorita producerii rapide a
senzatiei de satietate, ajutand astfel la reglarea greutatii corporale, fara a
impiedica insa absorbtia de minerale.
Nautul poate constitui chiar un inlocuitor foarte bun pentru cafea.
Boabele de naut coapte si macinate au un efect puternic stimulent digestiv si
nervos. Cu toate acestea, se stie ca din naut si cicoare se poate realiza o
cafea naturala care nu e contraindicata pentru copii, neavand cofeina.