Alunele de padure crude sunt o solutie ideala pentru gustarile dintre mese
in zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu alunele de padure crude
Originare din
Europa si Asia, alunele de padure constituie
un aliment foarte hranitor datorita
continutului mare de proteine, uleiuri, vitamine si saruri minerale, precum
calciu, magneziu si potasiu. Si toate acestea in absenta colesterolului sau
continutului excesiv de acizi grasi saturati.
Pentru ca au
mari concentratii de vitamina E, acid folic si acizi grasi, o dieta imbogatita
cu alune de padure te poate ajuta sa iti mentii mintea "ascutita" si
iti ajuta creierul sa functioneze la capacitate maxima.
Diabeticii pot consuma alune fara teama, datorita continutului foarte redus
de hidrati de carbon.
Alunele de
padure crude in bucatarie
Alunele de
padure sunt considerate a fi o adevarata sursa de energie, avand o valoare
calorica si nutritiva foarte apropiata de cea a carnii.
O portie de doar 13 alune -
cca 30 grame ofera 7 g de proteine, ceea ce corespunde la 14% din doza zilnica
recomandata, fapt care nu poate sa scape atentiei persoanelor inclinate spre o
dieta vegetariana. In comparatie, un ou obisnuit furnizeaza 5, 5 g de proteine.
Alunele de padure, de
asemenea cunoscute sub numele de alune turcesti, sunt utilizate in praline,
trufe de ciocolata, crema Nutella, cafea sau lichioruri, datorita aromei
delicioase si bogate de nuca. Acestea sunt prezente peste tot in bucatarie,
fiind foarte usor de incorporat – in ciocolata, presarate sau incorporate in
biscuiti, in prajituri si in müsli.