Miezul de
dovleac este recomandat atat datorita proprietatilor remineralizante si
vitaminzante, cat si pentru rolul sau de energizant si de sustinator de efort.
Familiarizarea cu miezul de dovleac
Miezul de
dovleac este o excelenta sursa de vitamine - dintre care amintim vitaminele A,
B, E, K, minerale - precum magneziu, fosfor, fier, mangan, acizi grasi mono si
polinesaturati - Omega 3. Nu in ultimul rand, datorita amnioacizilor esentiali
continuti – triptofan – consumul de miez de dovleac cu cateva ore inainte de
somn, alaturi de un carbohidrat precum o bucatica dintr-un fruct, va ajuta
ulterior la favorizarea unui somn odihnitor in timpul noptii.
Miezul de
dovleac este recomandat pentru imbunatatirea vederii, stimularea pierderii in
greutate, reducerea colesterolului rau, diminuarea riscului de cancer,
protectia pielii, imbunatatirea starii de spirit, refacerea rapida in urma
efortului fizic, intarirea sistemului imunitar.
Miezul de
dovleac in bucatarie
Miezul de
dovleac este benefic in diete pentru ca ajuta mult la scaderea in greutate.
Consumat cu moderatie, duce rapid la o stare de satietate, datorita continutului
ridicat de uleiuri.
Acesta poate
fi consumat si prajit, insa miezul de dovleac crud este mai sanatos. Poate fi
adaugat atat in salata verde, salata cu piept de pui sau in salata de ton, cat
si in smoothie-uri, in fulgii de ovaz dimineata pentru un mic dejun sanatos,
presarate in iaurt sau alte mancaruri.