
Order | ||
---|---|---|
15,00 lei |
|
|
30,00 lei |
|
|
60,00 lei |
|
Cosul este gol!
Faina de migdale este obtinuta din migdale fara coaja, care se macina pentrua crea o textura fina si atractiva.
Familiarizarea
cu faina de migdale
Popularitatea
fainii de migdale a crescut in ultima vreme, in primul rand datorita aromei
dulci, ca de unt si in al doilea rand datorita faptului ca faina de migdale se
caracterizeaza printr-un nivel mult mai mic de carbohidrati fata de fainurile
din cereale, ceea ce o face ideala
pentru dietele care restrictioneaza carbohidratii.
Este o faina
cu un gust pregnant de migdale, care este bogata in proteine (21% din
greutate), mangan, vitamina E si grasimi monoinsaturate si bogata in fibre. De
asemenea, este o alternativa sanatoasa de utilizat in gatitul si coacerea fara
gluten si fara soia.
Faina de
migdale in bucatarie
Faina de
migdale este unul dintre acele ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din
bucataria oricarei gospodine.
Avand o
utilitate versatila in gastronomie, este un ingredient excelent pentru
deserturi, precum prajituri, cozonaci, torturi sau biscuiti. Faina de migdale
poate fi utilizata si in compozitia turtelor si a unor produse de patiserie, in
amestec cu faina de grau si alte tipuri de faina sau chiar pentru crustele
produselor din peste sau pui, in amestec cu condimente si parmezan.
De obicei, se
foloseste o combinatie in care un procent de 25% din faina de grau este
inlocuit cu faina de migdale. In acest fel nu este afectata in mod semnificativ
textura, faina de grau ajuta la cresterea produsului, iar faina de migdale ajuta
la cresterea umiditatii si la asigurarea structurii.