Miezul de nuca constituie o solutie ideala pentru gustarile dintre mese in
zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu miezul de nuca
Miezul de nuca contine elemente care ajuta la energizarea si protejarea
organismului in orice moment al zilei. Oferind o gama larga de minerale,
proteine si vitamine E si B, miezul de nuca improspateaza intregul sistem
nervos si are implicatii foarte sanatoase pentru corpul si starea noastra.
Nu degeaba sunt denumite nucile hrana pentru creier. Continutul lor de grasimi este destul de
ridicat, insa majoritatea sunt grasimi nesaturate, mai sanatoase decat
cele saturate. Fiind unele dintre cele mai bogate alimente
ale naturii, ajuta la mentinerea inimii si a creierului sanatoase.
Miezul de nuca
in bucatarie
Un pumn de nuci pe zi este suficient pentru a ne bucura de o gustare sanatoasa care
poate inlocui tentatiile dulci si lipsite de nutrienti. Nucile pot rezista
mai mult timp intr-un recipient inchis si depozitat intr-un spatiu rece.
Miezul de nuca are o utilitate versatila in gastronomie, fiind un
ingredient excelent atat pentru prajituri, cozonaci, paine, biscuiti, ciocolata
sau inghetata, dar si pentru mancaruri rafinate. Miezul de nuca poate fi
consumat chiar si in combinatie cu o mancare de legume sau o salata.