Alunele (arahidele) coapte in coaja sunt o solutie ideala pentru gustarile dintre mese
in zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu alunele (arahidele) prajite in coaja
Consumate cu regularitate si cu moderatie, alunele prezinta nenumarate beneficii pentru sanatate, Dietele bogate in
alune ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Vitaminele din complexul
B care intra in compozitia alunelor au rol in mentinerea tonusului muscular,
usurand activitatea tractului gastro-intestinal, avantajand totodata
functionarea ficatului, a ochilor si favorizand pielea. Diabeticii pot consuma
alune fara teama, datorita continutului foarte redus de hidrati de carbon.
Alunele (arahidele) constituie un aliment foarte hranitor datorita
continutului mare de proteine, uleiuri, vitamine si saruri minerale, precum
calciu, magneziu si potasiu. Si toate acestea in absenta colesterolului sau
continutului excesiv de acizi grasi saturati.
Alunele (arahidele) prajite
in coaja in bucatarie
O portie de doar 13 alune -
cca 30 grame ofera 7 g de proteine, ceea ce corespunde la 14% din doza zilnica
recomandata, fapt care nu poate sa scape atentiei persoanelor inclinate spre o
dieta vegetariana. In comparatie, un ou obisnuit furnizeaza 5, 5 g de proteine.
Alunele (arahidele) sunt prezente peste
tot in bucatarie, fiind foarte usor de incorporat – in ciocolata, presarate sau
incorporate in biscuiti, in prajituri si in müsli.