Miezul de floarea soarelui
are o multime de beneficii, daca este consumat cu masura.
Familiarizarea cu miezul de floarea
soarelui
Miezul de
floarea soarelui este recomandat datorita cantitatii insemnate de fibre, care
ajuta tranzitul intestinal, ajuta la scaderea colesterolului, tin sub control
glucoza prezenta in sange si contribuie la scaderea in greutate, insa trebuie
consumat cu moderatie si folosit ca inlocuitor al alimentelor bogate in grasimi
grasimi saturate.
Nu
in ultimul rand, studiile au aratat ca miezul de floarea soarelui poate fi
asociat cu reducerea inflamatiei la persoanele de varsta a doua si la
persoanele varstnice, lucru care ajuta la reducerea riscului de boli cardiace.
Miezul de
floarea soarelui in bucatarie
Miezul de
floarea soarelui este benefic in diete pentru ca ajuta mult la scaderea in
greutate. Consumat cu moderatie, duce rapid la o stare de satietate, datorita
continutului ridicat de uleiuri.
Acesta poate
fi consumat si prajit, insa miezul de floarea soarelui crud este mai sanatos.
Poate fi adaugat atat in salata verde, salata cu piept de pui sau in salata de
ton, cat si in smoothie-uri, in fulgii de ovaz dimineata pentru un mic dejun
sanatos, presarat in iaurt sau alte mancaruri.