Bulgur mare
Datorita faptului ca este putin procesat, bulgurul contine multi nutrienti, acest lucru ajutand boabele sa aiba o valoare nutritionala mai mare decat alte produse pe baza de grau rafinat.F...
Disponibilitate Indisponibil
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
5,00 lei
10,00 lei

Datorita faptului ca este putin procesat, bulgurul contine multi nutrienti, acest lucru ajutand boabele sa aiba o valoare nutritionala mai mare decat alte produse pe baza de grau rafinat.



Familiarizarea cu bulgurul mare


Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau si este folosit ca atare sau in diferite retete. 


Bulgurul are un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul si are un indice glicemic scazut, ce ajuta la scaderea riscului apariTiei bolilor cardiovasculare. De asemenea, contine putine calorii si este o sursa importanta de mangan, fier, potasiu si magneziu, acesta din urma fiind un mineral esential pentru o buna funcTionare a creierului si nervilor. Vitaminele din grupul B continute sunt cele responsabile de activarea enzimelor ce sprjina metabolizarea alimentelor in energie.



Bulgurul mare in bucatarie


Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu si are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor.


Este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul. De regula, ai nevoie de doua parti de apa pentru o parte de bulgur si poti opta pentru varianta in care se pune la fiert sau se lasa pur si simplu la inmuiat in apa clocotita. La final, trebuie doar lasat sa se scurga de apa in exces.


In bucataria Indiana, bulgurul este folosit ca cereala cu lapte si zahar. Este folosit si in tabbouleh – o salata arabeasca cu patrunjel, rosii, ceapa, rodii, bulgur si suc de lamaie – dar se poate folosi si in loc de orez in pilafuri, ardei umplut, sarmalute, burgeri fara carne sau supe.


Fiind un ingredient versatil si usor de preparat, bulgurul este adesea servit in retete alaturi de legume sau carne tocata de vita, cat si in salate, unde il poti asezona cu tot soiul de condimente.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie