Caju crud constituie o solutie ideala pentru gustarile dintre mese in
zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu caju crud
Caju este apreciat datorita
multitudinii de nutrienti, vitamine si minerale pe care le contine. Datorita
vitaminelor A, B1 si B6, caju ajuta la transmiterea impulsurilor in sistemul
nervos, imbunatatind puterea de concentrare.
Fiind o sursa bogata in fibre alimentare si acizi grasi, caju ajuta la
reglarea colesterolului, dar si la mentinerea senzatiei de satietate, ajutand
astfel la reglarea greutatii corporale, fara a impiedica insa absorbtia de
minerale.
De altfel, datorita continutului de fier, caju contribuie la prevenirea anemiei si a
aparitiei starilor specifice acesteia, asa cum sunt oboseala, starile de
moleseala si predispozitia la infectii cauzata de sistemul imunitar defectuos,
avand efecte benefice asupra comportamentului psihic.
Caju crud
in bucatarie
Caju este tot mai des intalnit in randul consumatorilor, datorita gustului sau
usor dulceag, deosebit fata de cel al altor nuci. Combinatia de fibre si
proteine confera satietate si impiedica aparitia senzatia de foame, motiv
pentru care caju poate fi consumat si atunci cand tii dieta.
Caju este foarte popular in retetele vegetariene, in diverse compozitii de
musli, in salate de fructe si de legume, dar il poti incorpora si in preparate
culinare mai complexe, asa cum sunt cele pe baza de pui si nuci. Pune cateva
nuci caju in legumele trase la tigaie si vei obtine o garnitura delicioasa.
Poate fi adaugat si in deserturi, carora le vor conferi un gust placut si o
textura cremoasa si densa, sau la ornarea diverselor prajituri.. Totodata, din
caju se poate face lapte, unt sau chiar branza.