Popcornul, respectiv floricele de porumb care se obtin din acesta, constituie
o solutie ideala pentru gustarile dintre mese in zilele aglomerate.
Familiarizarea
cu popcornul
Fiind o cereala integrala, bobul de porumb contine vitamine din grupul B,
minerale, precum fier, zinc, cat si antioxidanti, ceea ce asociaza consumul sau
cu longevitatea, reducerea inflamatiei in organism si un risc scazut de boli
cardiovasculare, diabet si obezitate.
Popcornul, respective floricele de porumb care se obtin din acesta, sunt
constituite preponderent din carbohidrati, sunt sarace in grasimi si bogate in
fibre. De asemenea, un alt aspect important este ca popcornul nu contine
gluten, deci devine gustarea ideala daca incerci sa eviti glutenul.
Popcornul in
bucatarie
Popcornul constituie o alternativa mai sanatoasa a chipsurilor,
prajiturilor, biscuitilor de tip crackers si alte astfel de gustari.
Pentru preparare, se poate folosi un aparat pentru preparat popcorn sau o
oala acoperita, pusa la foc mic, pana cand tot porumbul se expandeaza. Astfel,
daca popcornul este preparat intr-un mod sanatos, fara unt sau alte toppinguri,
reprezinta o gustare sanatoasa, care se incadreaza chiar si in dietele ce
limiteaza consumul de calorii, grasimi sau sare. O portie de popcorn este de
aproximativ 30 de grame, iar aportul caloric al acesteia este de doar 120 de
calorii.