Tapioca este
un aliment recomandat persoanelor ce doresc sa manance sanatos si celor ce au
alergie la gluten sau au diabet.
Familiarizarea
cu tapioca perle
Tapioca este o
substanta fainoasa care se extrage din partea fibroasa a radacinii de manioc, prin
uscarea si prelucrarea radacinii acetui arbust tropical.
Printre
beneficiile aduse de tapioca in organism putem da ca exemplu imbunatatirea
digestiei, a circulatiei sangelui, reducerea colesterolului, mentinerea sanatatii
inimii. Toate acestea sunt posibile datorita compozitiei sale unice de
carbohidrati, vitamine, minerale si compusi organici, incluzand un nivel foarte
scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Mai mult, tapioca contine vitamine
din complexul B, precum si fier, magneziu si calciu; o cana contine aproape 45%
din cantitatea zilnica recomandata de carbohidrati.
Tapioca perle
in bucatarie
Tapioca perle poate
fi gatita sub forma de budinci si deserturi. Un aspect important al acesteia
este lipsa glutenului, astfel ca tapioca este foarte des folosita in mancarurile
fara gluten ca agent de ingrosare, inlocuind umpluturile pe baza de faina.
O poti
introduce (si chiar este recomandat) in hrana bebelusului de la varsta de sase
luni, datorita proprietatilor sale nutritive si digestive, continutului de acid
folic, dar si consistentei speciale si gustului bun.