Taratele
psyllium reprezinta un tip de fibre, tot mai populare in randul persoanelor
preocupate de sanatatea sistemului digestiv.
Familiarizarea
cu taratele psyllium
Taratele
de Psyllium sunt
comercializate sub diverse forme, ca atare sau macinate pentru a se obtine o
pudra fina.
Fiind o fibra
solubila, este important sa fie luate cu apa, intrucat aceste tarate absorb apa
si deveni un compus vascos cu numeroase beneficii. Cele mai importante
beneficii ale taratelor de psyllium se refera la faptul caajuta la ameliorarea
constipatia, imbunatatind simptomele afectiunilor digestive, reduc nivelul de
zahar din sange, confera senzatia de . influentand scaderea in greutate, contribuie
la scaderea nivelului de colesterol rau.
Taratele
psyllium in bucatarie
Datorita continutului ridicat de fibre si un continut redus de calorii si
grasimi, taratele de psyllium pot fi de mare ajutor pentru cei care
incearca sa scada in greutate, persoanelor care incearca sa tina o dieta
de slabire si nu reusesc sau au nevoie de un sprijin suplimentar.
Consumate cu 30 de minute inainte de masa,
impreuna cu un pahar de apa, taratele psyllium isi vor mari volumul in stomac,
dand senzatia de satietate.
Cantitatea
zilnica recomandata este de o lingurita in 250 ml de apa sau chiar mai mult.
Trebuie avut in vedere ca taratele de psyllium absorb o cantitate mare de
lichid, asadar pot sa duca la deshidratare, daca nu sunt insotite de multa apa.
Unele persoane le folosesc in sucuri naturale din fructe si legume, supe
sau chiar lapte vegetal. Altele consuma tarate psyllium cu iaurt sau le
pun in compzitia biscuitilor pe care ii coc la cuptor sau altor tipuri de prajituri
de tip vegan. Se pot face cu ele si painici. Taratele psyllium pot fi incluse si in anumite produse de patiserie si
panificatie, precum si in diverse optiuni pentru micul dejun ori pentru
stimularea digestiei, de la cereale la batoane integrale nutritive.