Couscous
Considerat candva o delicatesa nord-africana, couscous-ul este acum consumat si apreciat in intreaga lume. Familiarizarea cu couscous Fiind o sursa excelenta de selenium - un antioxidan...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
5,00 lei
10,00 lei

Considerat candva o delicatesa nord-africana, couscous-ul este acum consumat si apreciat in intreaga lume.

 

Familiarizarea cu couscous

 

Fiind o sursa excelenta de selenium - un antioxidant puternic, couscous-ul ajuta la scaderea riscului de boli de inima, prin reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ din corp. Functia sa antioxidanta poate ajuta, de asemenea, la reducerea acumularii colesterolului LDL „rau” pe venele si peretii arterei.

 

Bogat in vitamine si sarac in calorii, couscous-ul sustine slabirea sanatoasa - persoanele care vor sa slabeasca se orienteaza mai ales spre reducerea consumului de calorii. Spre deosebire de orez sau quinoa, couscous-ul contine mai putin de 200 de calorii raportate la o portie de 150 g si are o multime de vitamine completand, astfel, deficientele din timpul dietei.

 

Couscous in bucatarie

 

Couscous-ul este foarte usor de preparat. De regula, ai nevoie de o cana de apa sau de supa de legume sau de pui, pentru o cana de couscous. Fierband la foc mic, se poate adauga o lingura de ulei de masline, o lingura de unt si putina sare, inainte de adaugarea couscous-ului.

 

Couscous-ul poate fi consumat fara griji, chiar si de catre vegetarieni. Poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit pentru a da consistenta ciorbelor. Cel mai adesea, fiind un ingredient versatil si usor de preparat, couscous-ul este servit in retete alaturi de legume sau carne tocata, cat si in salate, unde se poate asezona cu tot soiul de condimente.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie