Fasole alba
Fasolea alba este asociata cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti.  Familiarizarea cu fasolea albaFasolea alba reprezinta cel mai popular soi ...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
5,00 lei
10,00 lei

Fasolea alba este asociata cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti.

 

Familiarizarea cu fasolea alba


Fasolea alba reprezinta cel mai popular soi de fasole. Boabele de fasole alba sunt asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate, cat si a continutului ridicat de molibden, necesar pentru fabricarea si activarea enzimelor cu rol detoxifiant.

 

De mentionat este si faptul ca fasolea alba are un indice glicemic scazut. Astfel de alimente cu un indice glicemic scazut, precum fasolea alba, nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest sens, are grija de sanatatea inimii si sustine scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului.

 

De asemenea, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si magneziu, acesta din urma fiind un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Magneziul este necesar pentru sanatatea oaselor, el avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor nervoase si musculare si diminuearea stresului.

 

Pe langa densitatea ridicata de nutrienti, fasolea alba este un aliment bogat in fibre si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Doar 250g de fasole alba pot sa ofere circa 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ​​ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te fereste de supraalimentare si sustine reglarea greutatii corporale.

 

Fasolea alba in bucatarie

 

Fasolea alba este cea mai des folosita in bucataria romaneasca. Culoarea palida a boabelor de fasole alba le permite sa se imbine in unele retete in care pot fi evidentiate numeroase alte culori ale alimentelor folosite. Cel mai intalnit mod de consum al boabelor de fasole alba este in preparate culinare, precum supe-creme, ciorbe, tocanite, salate, paste si alte feluri de mancare.

De asemenea, pentru un mic dejun hranitor, trebuie doar amestecata fasolea alba cu putin usturoi ras, adaugand langa un ou prajit si niste branza parmezan rasa. Fasolea alba poate fi preparata asemanator hummus-ului, adaugand tahini, usturoi, suc de lamaie, chimen macinat, ulei de masline si sare. Mai puteti adauga piure de fasole alba la piureul de cartofi pentru o imbunatatire a fibrelor si a proteinelor. Nu in ultimul rand, puteti amesteca fasolea alba cu cuburi de mozzarella proaspata, rosii cherry taiate in jumatate si busuioc proaspat tocat, apoi turnati cu o picatura de ulei de masline extravirgin si otet de vin rosu si nu uitati de sare si piper, dupa gust.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie