Fasole mung rosie

Fasole mung rosie

Fasolea mung rosie este printre cele mai hranitoare alimente din familia leguminoaselor. Familiarizarea cu fasolea mung rosie Fasolea mung rosie este cultivata in special in tarile asia...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,75 lei
7,50 lei
15,00 lei

Fasolea mung rosie este printre cele mai hranitoare alimente din familia leguminoaselor.

 

Familiarizarea cu fasolea mung rosie

 

Fasolea mung rosie este cultivata in special in tarile asiatice, fiind specifica acestor bucatarii, insa, in ultimul timp, acest soi de fasole a inceput sa devina din ce in ce mai popular in randul bucatarilor. Boabele de fasole mung rosie sunt asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului foarte bogat de antioxidanti, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate, cat si a continutului ridicat de molibden, necesar pentru fabricarea si activarea enzimelor cu rol detoxifiant.

 

De mentionat este si faptul ca fasolea mung rosie are un indice glicemic scazut. Astfel de alimente cu un indice glicemic scazut, precum fasolea mung rosie, nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest sens, are grija de sanatatea inimii si sustine scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului.

 

De asemenea, fasolea mung rosie este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si magneziu, acesta din urma fiind un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Magneziul este necesar pentru sanatatea oaselor, el avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor nervoase si musculare si diminuearea stresului.

 

Pe langa densitatea ridicata de nutrienti, fasolea mung rosie este un aliment bogat in fibre si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Doar 250g de fasole mung rosie pot sa ofere circa 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ​​ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te fereste de supraalimentare si sustine reglarea greutatii corporale.

 

Fasolea mung rosie in bucatarie

 

Fasolea mung rosie este din ce in ce mai des folosita in bucataria romaneasca. Culoarea rosiatica a boabelor de fasole le permite sa creeze o coloristica minunata in farfurie. Cel mai intalnit mod de consum al boabelor de fasole mung rosie este in preparate culinare, precum supe, salate, paste, mancaruri cu orez sau lapte de cocos. Bucatarii prefera sa foloseasca fasolea alba la ciorbe si la mancarea frecata, iar pe cea rosie la mancarea scazuta.

De asemenea, pentru un mic dejun hranitor, trebuie doar amestecata fasolea mung rosie cu putin usturoi ras, adaugand langa un ou prajit si niste branza parmezan rasa. Fasolea mung rosie poate fi preparata asemanator hummus-ului, adaugand tahini, ceapa verde, ulei de struguri, zeama de lamaie si piper.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie