Fasole ochi negru

Fasole ochi negru

Fasolea ochi negru este foarte populara in bucataria indiana si in cea mediteraneana. Familiarizarea cu fasolea ochi negru Fasolea ochi negru este una dintre cele mai hranitoare legumino...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,75 lei
7,50 lei
15,00 lei

Fasolea ochi negru este foarte populara in bucataria indiana si in cea mediteraneana.

 

Familiarizarea cu fasolea ochi negru

 

Fasolea ochi negru este una dintre cele mai hranitoare leguminoase, numele indicand, desigur, pata neagra de pe coaja lor. Boabele de fasole ochi negru sunt asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate.

 

De mentionat este si faptul ca fasolea ochi negru are un indice glicemic scazut. Astfel de alimente cu un indice glicemic scazut nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest sens, are grija de sanatatea inimii si sustine scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului.

 

De asemenea, fasolea ochi negru este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si magneziu, acesta din urma fiind un mineral necesar pentru sanatatea oaselor, el avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor nervoase si musculare si diminuearea stresului.

 

Pe langa densitatea ridicata de nutrienti, fasolea alba este un aliment bogat in fibre si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ​​ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te fereste de supraalimentare si sustine reglarea greutatii corporale.

 

Fasolea ochi negru in bucatarie

 

Pentru o buna absorbtie a mineralelor, este recomandat a se consuma fasolea ochi negru impreuna cu o sursa pricipala de vitamina C, precum legume si verdeturi. In prepararea acesteia nu este necesara adaugarea prea multor ingrediente sau condimente, intrucat nu are nevoie, fiind un tip de fasole delicata, dulce, cu un usor gust de nuca, cu o coaja usor crocantă si un miez cremos. Aceasta trebuie lasata la inmuiat peste noapte, la fel ca celelalte soiuri din familia ei, pentru a fi gatită corespunzator.

 

Foarte populara în bucataria indiana si mediteraneana, din fasolea ochi negru se pregatesc supe-creme, ciorbe, tocanite, salate, paste si alte feluri de mancare. 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie