Fasolea rosie este asociata cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti.  Familiarizarea cu fasolea rosieFasolea rosie este un soi de fasole ce a i...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,25 lei
6,50 lei
13,00 lei

Fasolea rosie este asociata cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti.

 

Familiarizarea cu fasolea rosie


Fasolea rosie este un soi de fasole ce a inceput sa devina din ce in ce mai popular in randul bucatarilor. Boabele de fasole rosie sunt asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului foarte bogat de antioxidanti, mai multi decat contine fasolea alba, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate, cat si a continutului ridicat de molibden, necesar pentru fabricarea si activarea enzimelor cu rol detoxifiant.

 

De mentionat este si faptul ca fasolea rosie are un indice glicemic scazut. Astfel de alimente cu un indice glicemic scazut, precum fasolea rosie, nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest sens, are grija de sanatatea inimii si sustine scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului.

 

De asemenea, fasolea rosie este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si magneziu, acesta din urma fiind un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Magneziul este necesar pentru sanatatea oaselor, el avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor nervoase si musculare si diminuearea stresului.

 

Pe langa densitatea ridicata de nutrienti, fasolea rosie este un aliment bogat in fibre si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Doar 250g de fasole rosie pot sa ofere circa 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ​​ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te fereste de supraalimentare si sustine reglarea greutatii corporale.

 

Fasolea rosie in bucatarie

 

Fasolea rosie este din ce in ce mai des folosita in bucataria romaneasca. Culoarea rosiatica a boabelor de fasole le permite sa creeze o coloristica minunata in farfurie. Cel mai intalnit mod de consum al boabelor de fasole rosie este in preparate culinare, precum supe-creme, ciorbe, tocanite, salate, paste si alte feluri de mancare. Bucatarii prefera sa foloseasca fasolea alba la ciorbe si la mancarea frecata, iar pe cea rosie la mancarea scazuta.

De asemenea, pentru un mic dejun hranitor, trebuie doar amestecata fasolea rosie cu putin usturoi ras, adaugand langa un ou prajit si niste branza parmezan rasa. Fasolea rosie poate fi preparata asemanator hummus-ului, adaugand tahini, usturoi, suc de lamaie, chimen macinat, ulei de masline si sare. Nu in ultimul rand, puteti amesteca fasolea rosie cu cuburi de mozzarella proaspata, rosii cherry taiate in jumatate si busuioc proaspat tocat, apoi turnati cu o picatura de ulei de masline extravirgin si otet de vin rosu si nu uitati de sare si piper, dupa gust.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie