Fasolea mung
verde este printre cele mai hranitoare alimente din familia leguminoaselor.
Familiarizarea
cu fasolea mung verde
Fasolea mung
verde este cultivata in special in tarile asiatice, fiind specifica acestor bucatarii,
insa, in ultimul timp, acest soi de fasole a inceput sa devina din ce in ce mai
popular in randul bucatarilor. Boabele de fasole mung verde sunt asociate cu
diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului foarte bogat de
antioxidanti, subsante care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei
stari optime de sanatate, cat si a continutului ridicat de molibden, necesar
pentru fabricarea si activarea enzimelor cu rol detoxifiant.
De mentionat
este si faptul ca fasolea mung verde are un indice glicemic scazut. Astfel de
alimente cu un indice glicemic scazut, precum fasolea mung verde, nu
declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest
sens, are grija de sanatatea inimii si sustine scaderea riscului de aparitie
a bolilor
cardiovasculare si a diabetului.
De asemenea,
fasolea mung verde este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si magneziu,
acesta din urma fiind un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime
de sanatate. Magneziul este necesar pentru sanatatea
oaselor, el avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor
nervoase si musculare si diminuearea stresului.
Pe langa
densitatea ridicata de nutrienti, fasolea mung verde este un aliment bogat in
fibre si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii.
Doar 250g de fasole mung verde pot sa ofere circa 50% din cantitatea zilnica
recomandata de fibre. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa,
intrucat s-a demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te
fereste de supraalimentare si sustine reglarea
greutatii corporale.
Fasolea mung verde
in bucatarie
Fasolea mung verde
este din ce in ce mai des folosita in bucataria romaneasca. Culoarea verde a
boabelor de fasole le permite sa creeze o coloristica minunata in farfurie. Cel mai intalnit mod de
consum al boabelor de fasole mung verde este in preparate culinare, precum
supe, salate, paste, mancaruri cu orez sau lapte de cocos.
De asemenea,
pentru un mic dejun hranitor, trebuie doar amestecata fasolea mung verde cu
putin usturoi ras, adaugand langa un ou prajit si niste branza parmezan rasa.
Fasolea mung verde poate fi preparata asemanator hummus-ului, adaugand tahini,
ceapa verde, ulei de struguri, zeama de lamaie si piper.