Fulgi de secara

Fulgi de secara

Fulgii de secara reprezinta unul dintre cele mai complexe alimente deoarece contin carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si vitamine.  Familiarizarea c...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,50 lei
7,00 lei

Fulgii de secara reprezinta unul dintre cele mai complexe alimente deoarece contin carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si vitamine.

 

Familiarizarea cu fulgii de secara


Fulgii de secara sunt cereale integrale fara gluten si o sursa excelenta de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti importanti, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Acestia ajuta la pierderea in greutate, scaderea nivelului de zahar din sange si la reducerea riscului aparitiei de boli de inima.

 

Atunci cand sunt combinati cu o dieta cu continut scazut de grasimi, fulgii de secara, prin continutul ridicat de antioxidanti, inhiba sinteza colesterolului "rau" (LDL-Colesterol) si ii reduc nivelul din sange. Acest fapt joaca un rol important in diminuarea ricului cardio-vascular.

 

Continutul de fibre din fulgii de secara poate ajuta, de asemenea, sistemul digestiv, prin reglarea tranzitul intestinal si curatarea tubului digestiv. Fulgii de secara sunt un carbohidrat complex, plin de apa, care este absorbit si digerat lent de catre organism, ceea ce inseamna ca vor asigura mai mult timp o stare de satietate. Acestia sustin cresterea numarul de calorii care sunt arse in fiecare zi, si va mentine corpul in forma, reducand insa potentialul de pierdere al masei musculare.

 

Fulgii de secara in bucatarie


Fulgii de secara sunt extrem de usor de integrat in alimentatia de zi cu zi. Se recomanda a fi insotiti, in alimentatie, de fructe uscate sau lapte vegetal. Una dintre cele mai usoare metode de a prepara fulgii de secara este cu lapte cald, fructe proaspete, nuci si seminte.

Este de ajuns sa fie presarata o lingura peste salata, peste fructe sau in bolul cu iaurt.  Un smoothie pentru micul dejun, in care sunt presarati fulgi de secara, este ideal. Se pot utiliza si in preparea prajiturilor, precum si a clatitelor sau pot fi incorporati in aluatul pentru paine sau pentru pizza.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie