Quinoa rosie
Originara din America de Sud, quinoa rosie a fost adusa in Europa de colonistii spanioli. Familiarizarea cu quinoa rosieCu toate ca face parte din familia cerealelor, quinoa rosie este, ...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
6,25 lei
12,50 lei
25,00 lei

Originara din America de Sud, quinoa rosie a fost adusa in Europa de colonistii spanioli.


Familiarizarea cu quinoa rosie

Cu toate ca face parte din familia cerealelor, quinoa rosie este, de fapt, o samanta, asa ca nu contine deloc gluten, fiind considerata o optiune buna pentru persoanele care au intoleranta la gluten.

Quinoa este denumita si "cereala care bate carnea". Este atat de apreciata de catre nutritionisti si de adeptii unui stil de viata sanatos, intrucat este o sursa completa de proteine, avand cel mai mare continut de proteine dintre toate semintele. 100 de grame de quinoa au 120 de calorii, iar valoarea energetica din 100 de grame de quinoa este de cca 1,500 kJ.

Quinoa rosie este o sursa buna de antioxidanti si de minerale, precum manganul - esential pentru metabolism, pentru crestere si dezvoltare, fosfor - minunat pentru sanatatea oaselor si pentru mentinerea functionarii diferitelor tipuri de tesuturi, acid folic - esential pentru functionarea celulelor si dezvoltarea tesuturilor, fiind deosebit de important pentru femeile insarcinate, fier – care indeplineste multe roluri importante, precum transportul oxigenului in globulele rosii.

 

Quinoa rosie in bucatarie

Quinoa are un invelis pe baza de saponine, substanta care ii ofera un gust amar, care poate fi eliminat prin clatirea acesteia inainte de consum. Prepararea semintelor de quinoa rosie dureaza cam 15-20 de minute, prin simpla fierbere a acesteia in apa si adaugarea unui praf de sare.

Quinoa poate fi folosita ca inlocuitor pentru orez in retete. Poate fi folosita atat in preparate calde, la cuptor, cat si in salate reci, in burgeri, pe post de mic dejun, alaturi de fructe, sau chiar in deserturi. Poate fi utilizata in preparate culinare in amestec cu diverse legume, in supe, salate, pilafuri sau ca garnitura.

Avand un continut ridicat de proteina si fiind un ingredient usor de digerat si satios, quinoa este un aliment consumat si de cei care urmeaza o dieta vegetariana sau raw-vegana.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie