Bicarbonat de sodiu alimentar
Bicarbonat de sodiu alimentar a fost exploatat chiar si cu 200 de ani inainte de epoca noastra, folosind in acest scop o metoda de evaporare a apei lacului sedimentar. Prima mentiune scrisa despre bicarbonat de sodiu lasata de vechii egipteni, era folosirea lui in procesul de imbalsamare. Formula chimica de bicarbonat de sodiu a fost determinata in anii 30 ai secolului al XVIII-lea, de Francezul Henri Louis Duhamel de Monceau.In secolul al XIX-lea, soda a inceput sa fie folosita pentru sapunul de gatit, productia de medicamente, sticla, vopsele.
In secolul al XX-lea, bicarbonat de sodiu alimentar ca si condiment, a fost stabilit cu fermitate in retete pentru o varietate de produse de patiserie, inlocuind drojdia si aluatul.
Bicarbonatul de sodiu alimentar face parte din categoria de condimente, si de obicei, este folosit si pentru a reduce timpul de preparare a fasolei, mazarei, a carnii. De asemenea, acest condiment, bicarbonat de sodiu alimentar sporeste dulceata fructelor si a fructelor de padure, este folosit la prepararea bauturilor racoritoare, reduce gustul amar-acru al grapefruitului, sporeste aroma ceaiului si a cafelei. De asemenea, bicarbonatul de sodiu alimentar, ajuta in ingrijirea pielii cu probleme. Masca cu bicarbonat de sodiu alimentar, lapte si faina va face pielea mata, strangand porii.
Bicarbonat de sodiu alimentar vrac