Boia dulce
Boia dulce Boiaua dulce este comparabila cu gustul ardeiului rosu dulce, insa mult ...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
2,53 lei
6,05 lei
11,55 lei
22,00 lei

Boia dulce


Boiaua dulce este comparabila cu gustul ardeiului rosu dulce, insa mult mai usoara. Bazata pe culoarea vibranda si pe aroma dulce cu o usoara tenta picanta, paprika este originara din America de Sud, insa este cultivata si in Spania, Israel, Ungaria si Iugoslavia.

Cu toate ca boiaua este asociata de cele mai multe ori cu bucataria ungara, aceasta este originara din Lumea Noua. In 1494 a fost adusa de Cristofor Columb pentru prima data in Spania, la intoarcerea din cea de-a doua calatorie si a fost prezentata monarhilor Ferdinand si Isabella. Abia din secolul al XVII boiaua dulce a devenit un condiment folosit cu regularitate in bucataria spaniola.

Boiaua dulce este condimentul perfect pentru a adauga un plus de culoare unui preparat alimentar si o aroma dulce, cu usoare tente picante. Se poate asezona foarte bine cu branza, carnea de pui, rata, preparatele pe baza de oua, cu orezul, salatele si legumele.

De asemenea, boiaua dulce este un condiment ce se poate folosi la crearea dressingurilor pentru salate, adaugand un plus de culoare si fiind deopotriva un bun agent emulsificator in combinatie cu uleiul si otetul.


 

 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun