Ceaiul de hibiscus este foarte apreciat in intreaga
lumea, datorita proprietatilor sale terapeutice si a continutului bogat in
antioxidanti.
Familiarizarea
cu ceaiul hibiscus
Ceaiul de
hibiscus este un ceai pe baza de plante, avand o aroma asemanatoare cu cea a
merisoarelor si poate fi savurat atat cald, cat si rece.
Ceaiul de
hibiscus este utilizat pentru proprietatile sale antioxidante, continand o
concentratie de antioxidanti mai mare decat cea a ceaiului verde. In plus, este
o sursa importanta de vitamina C si nici nu contine multe calorii si nici
cafeina.
Exista o serie
de beneficii pentru sanatate legate de consumul de ceai de hibiscus, angrenate
in special pentru scaderea tensiunii arteriale, combaterea bacteriilor, ajutand
chiar si la pierderea in greutate.
Ceaiul
hibiscus in bucatarie
Ceaiul de hibiscus
este un ceai pe baza de plante care se prepara prin infuzie din planta pura sau
in amestec cu alte plante aromate, prin adaugarea a 2-3 flori la o ceasca
de apa clocotita (150-200 ml). Se lasa in vasul acoperit timp de 20
minute, dupa care se strecoara si se consuma ca atare sau indulcit dupa gust.
Se recomanda consumul de 1-3 portii de ceai, pe parcursul zilei.