Ceai negru
Ceaiul negru este foarte apreciat in intreaga lumea, datorita proprietatilor sale terap...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
6,90 lei
16,50 lei
31,50 lei
60,00 lei

Ceaiul negru este foarte apreciat in intreaga lumea, datorita proprietatilor sale terapeutice si a continutului bogat in antioxidanti.

 

Familiarizarea cu ceaiul negru

 

Ceaiul negru provine din planta de ceai numită Camellia sinensis, aceeași plantă care este folosită la producerea ceaiului verde și alb, deosebirea constand în modalitatea de prelucrare. Pentru a prepara ceai negru, frunzele sunt culese și lăsate să se oxideze prin expunerea la aer. Pe urmă frunzele sunt încălzite, uscate și mărunțite. Prin procesul de oxidare, frunzele capătă o culoare maronie, iar aroma lor se intensifică.

 

După cantitatea de cofeină pe care o conține, ceaiul negru se situează între cel verde și cafea:

-o ceașcă de ceai verde: 25 mg cofeină

-o ceașcă de ceai negru: 42 mg cofeină

-o ceașcă de cafea (aceeași cantitate): 163 mg cofeină

-un espresso: 77 mg cofeină.

 

O alta substanta care se regaseste din belsug in ceaiul negru este teina, care are gust si proprietati similare cu cele ale cafeinei. Teina excita nervii si este un diuretic natural.

 

Exista o serie de beneficii pentru sanatate legate de consumul de ceai negru, angrenate in special pentru stimularea activitatii cerebrale, prevenirea afectiunilor cardiovasculare, avand un rol important si in prevenirea procesului de imbatranire, in preventia si tratarea artritei si a osteoporozei, in reglarea nivelului de colesterol si in preventia si tratarea diabetului.

 

Ceaiul negru in bucatarie

 

Ceaiul negru este un ceai pe baza de plante care se prepara prin infuzia timp de 4-5 minute a aproximativ 5 grame de frunze uscate in 250 mililitri de apa fierbinte (la o temperatura de 90 grade Celsius). Spre deosebire de ceaiul verde si cel alb, care sunt mai putin fermentate, ceaiul negru poate fi infuzat si mai mult timp.

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun