Ceai verde
Ceaiul verde este foarte apreciat in intreaga lumea, datorita proprietatilor sale terap...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
8,74 lei
20,90 lei
39,90 lei
76,00 lei

Ceaiul verde este foarte apreciat in intreaga lumea, datorita proprietatilor sale terapeutice si a continutului bogat in antioxidanti.

 

Familiarizarea cu ceaiul verde

 

Ceaiul verde provine din planta de ceai numită Camellia sinensis, aceeași plantă care este folosită la producerea ceaiului negru și alb, deosebirea constand în modalitatea de prelucrare. Pentru a prepara ceai verde, frunzele sunt culese, insa nu sunt lasate sa oxideze precum in cazul ceaiului negru, ci este evitată complet expunerea la aer, fiind trecute imediat prin aburi si astfel oxidarea nemaiavând loc.

 

După cantitatea de cofeină pe care o conține, ceaiul verde se situează inaintea celui negru:

-o ceașcă de ceai verde: 25 mg cofeină

-o ceașcă de ceai negru: 42 mg cofeină

-o ceașcă de cafea (aceeași cantitate): 163 mg cofeină

-un espresso: 77 mg cofeină.

 

Exista o serie de beneficii pentru sanatate legate de consumul de ceai verde, angrenate in special pentru protejarea sistemului cardiovascular, cresterea ratei de metabolizare a organismului, reducerea nivelului de colesterol „rau” LDL, avand un rol important si in curele de detoxifiere si slabire.

 

Ceaiul verde in bucatarie

Ceaiul verde este un ceai pe baza de plante care se prepara prin infuzia timp de 4-5 minute a aproximativ 5 grame de frunze uscate in 250 mililitri de apa fierbinte (la o temperatura de 90 grade Celsius), spre deosebire de ceaiul negru care poate fi infuzat si mai mult timp.

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun