Ceaiul yerba mate este obtinut dintr-o planta originara din America de Sud, care creste la umbra padurilor amazoniene.
Familiarizarea cu ceaiul yerba mate
Arborele din care se produce Yerba mate este permanent verde, acesta fiind cultivat de fermieri din Paraguay, Uruguay, Argentina și sudul Braziliei. El poate creste pana la 20m inaltime in conditii normale, insa cei folositi in scopuri de recoltare pentru ceai, se mentin la o inaltime de maxim 8m.
Consumul de ceai yerba mate are efecte extraordinare asupra sanatatii, datorita antioxidanților si uleiurilor esențiale si minerale detinute in compozitie. În primul rând, stimulează mintea și corpul, previne oboseala, îmbunătățește concentrarea. De altfel, ajuta la cresterea imunitatii si detoxifierea organismului, prin eliminarea substanțelor dăunătoare din organism.
Ceaiul yerba mate in bucatarie
Ceaiul yerba mate se prepara prin infuzia timp de 4-5 minute a unei lingurite de ceai yerba mate intr-un pahar cu apa fierbinte (la o temperatura de 90 grade Celsius). Ceaiul de mate este dulceag si usor amarui, gust dat de taninul din componenta plantei. Iar uleiurile volatile ii dau aroma specifica.