Din punct de
vedere nutritional, canepa decorticata este una dintre cele mai echilibrate
tipuri de seminte existente.
Familiarizarea
cu canepa decorticata
Canepa decorticata este un aliat bun pentru a ajusta
unele deficiente si dezechilibre nutritionale. Consumul acestui produs ofera
magneziu, potasiu si fier, pe langa vitaminele A, D si E si in special Omega 3 si
6. Constituie o sursa ideala de energie, bogata in proteine, continand 30%
proteina completa, usor digerabila, ce ajuta la reducerea oboselii. Este o
resursa excelenta pentru a urma o dieta sanatoasa si echilibrata.
Canepa decorticata contine printre cei mai eficienti
nutrienti pentru construirea si nutritia celulelor raspunzatoare de masa
musculara, ajutand de altfel si la sustinerea imunitatii, si la imbunatatirea
digestiei. Grasimea continuta in semintele de canepa este „grasime buna”, care
are puterea de a reduce colesterolul total si
colesterolul LDL ”rau”, si produce efecte similare unei diete sanatoase pentru
inima.
Canepa
decorticata in bucatarie
Canepa
decorticata are un gust foarte placut, similar cu cel al semintelor de pin si
de floarea soarelui. Este recomandat sa fie consumate intre 2 si 3 linguri de canepa
decorticata pe zi.
Putem profita
la maxim de o alimentatie sanatoasa adaugand canepa decorticata in preparatele
noastre culinare. Canepa decorticata constituie o baza delicioasa pentru
smoothie-uri si shake-uri si sunt foarte apreciate de vegani, vegetarieni,
sportivi si toti cei care prefera proteinele vegetale.
Canepa
decorticata se poate consuma cu iaurt sau poate fi folosita in compzitia
biscuitilor pe care ii coaceti la cuptor sau a altor tipuri de prajituri de tip
vegan. Se pot folosi si in compozitia painicilor cu canepa decorticatea sau
pentru prepararea laptelui de canepa. Nu in ultimul rand, pot fi incluse si in anumite produse de patiserie si
panificatie, precum si in diverse optiuni pentru micul dejun ori pentru
stimularea digestiei, de la cereale la batoane integrale nutritive.