
Order | ||
---|---|---|
6,50 lei |
|
|
13,00 lei |
|
Cosul este gol!
Fasolea alba
este asociata cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat
de antioxidanti.
Familiarizarea cu fasolea alba
Fasolea alba reprezinta
cel mai popular soi de fasole. Boabele de fasole alba sunt asociate cu diverse
beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat de antioxidanti, subsante
care lupta impotriva bolilor si ajuta la mentinerea unei stari optime de
sanatate, cat si a continutului ridicat de molibden, necesar pentru fabricarea
si activarea enzimelor cu rol detoxifiant.
De mentionat
este si faptul ca fasolea alba are un indice glicemic scazut. Astfel de
alimente cu un indice glicemic scazut, precum fasolea alba, nu declanseaza
modificari importante in nivelul zaharului din sange. In acest sens, are grija
de sanatatea inimii si sustine scaderea riscului de aparitie a bolilor
cardiovasculare si a diabetului.
De asemenea,
fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, fier si
magneziu, acesta din urma fiind un mineral esential pentru mentinerea unei
stari optime de sanatate. Magneziul este necesar pentru sanatatea
oaselor, el avand rol si in sustinerea potentialului electric al membranelor
nervoase si musculare si diminuearea stresului.
Pe langa
densitatea ridicata de nutrienti, fasolea alba este un aliment bogat in fibre
si in proteine vegetale, insa cu un numar destul de redus de calorii. Doar 250g
de fasole alba pot sa ofere circa 50% din cantitatea zilnica recomandata de
fibre. Aceste atribute promoveaza o greutate corporala sanatoasa, intrucat s-a
demonstrat ca hrana bogata in fibre si proteine ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, ceea ce te
fereste de supraalimentare si sustine reglarea
greutatii corporale.
Fasolea alba
in bucatarie
Fasolea alba
este cea mai des folosita in bucataria romaneasca. Culoarea palida a boabelor de
fasole alba le permite sa se imbine in unele retete in care pot fi evidentiate
numeroase alte culori ale alimentelor folosite. Cel mai intalnit mod de
consum al boabelor de fasole alba este in preparate culinare, precum
supe-creme, ciorbe, tocanite, salate, paste si alte feluri
de mancare.
De asemenea,
pentru un mic dejun hranitor, trebuie doar amestecata fasolea alba cu putin
usturoi ras, adaugand langa un ou prajit si niste branza parmezan rasa. Fasolea
alba poate fi preparata asemanator hummus-ului, adaugand tahini,
usturoi, suc de lamaie, chimen macinat, ulei de masline si sare. Mai puteti adauga
piure de fasole alba la piureul de cartofi pentru o imbunatatire a fibrelor si
a proteinelor. Nu in ultimul rand, puteti amesteca fasolea alba cu cuburi de mozzarella
proaspata, rosii cherry taiate in jumatate si busuioc proaspat tocat, apoi turnati
cu o picatura de ulei de masline extravirgin si otet de vin rosu si nu uitati
de sare si piper, dupa gust.