Mei decorticat

Mei decorticat

Meiul decorticat se numara printre asa-numitele superalimente naturale consumate pentru...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
6,82 lei
13,00 lei

Meiul decorticat se numara printre asa-numitele superalimente naturale consumate pentru întărirea sănătăţii.

 

Familiarizarea cu meiul decorticat

 

Meiul este o cereala folosita in timpuri stravechi, dar care a inceput sa se regaseasca tot mai mult in alimentatia zilnica a omului modern.

 

Meiul este o cereala foarte nutritiva, o adevarata sursa de fier si fibre. Contine aproape de doua ori mai multe proteine decat orezul, insa cu putine calorii, cat si cantitati importante de siliciu, magneziu, potasiu si vitamina E, acestea conferind meiului proprietatea de a proteja ţesuturile pentru a avea piele, buze, păr şi unghii sănătoase. Fiind foarte bogat in enzime digestive, meiul ajuta la combaterea aciditatii, ofera energie si ajuta aparatul digestiv să-şi îndeplinească funcţiile în condiţii optime.

 

De asemenea, meiul  nu contine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.

 

Meiul decorticat in bucatarie

 

Meiul decorticat este o cereală foarte versatilă, putând fi combinat cu lapte, fructe, nuci cât și cu legume. Pentru inspiratie, cea mai simplă soluție este să înlocuiți orezul din rețete cu mei. Pentru preparare, meiul se fierbe pentru cca 20 de minute la foc mic.

 

Meiul se poate consuma simplu (condimentat cu sare si adaugand ulei sau sosuri de soia), precum si in diverse mancaruri mai complexe. Se pot prepara supe si ciorbe cu mei sau feluri principale si garnituri, precum mamaliga din mei, mei cu legume, mancare chinezeasca de mei, chiftele cu mei, salate cu mei.  Meiul nu este lipsit nici din deserturi, prin prepararea sa simpla alaturi de lapte sau mai complexa alaturi de nuci caramelizate si fructe sau integrarea in paste si budinci cu lapte, fructe si nuci.  

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun