Faina de ovaz este un tip de faina
grosiera obtinuta din boabe de ovaz decojite, care au fost ulterior macinate.
Familiarizarea
cu faina de ovaz
Un mic dejun
bogat, ne ajuta sa nu ne supraalimentam in restul zilei si faina de ovaz este
mai buna pentru micul dejun decat alte alimente, aceasta fiind de 2 ori mai
satioasa decat faina alba.
Faina de ovaz
este bogata in fibre si este indicata in dieta fara grasimi, deoarece numarul
ridicat de fibre poate bloca organismul sa mai absoarba grasimi. De asemenea, in
combinatie cu o dieta cu continut scazut de grasimi, faina de ovaz, prin
continutul ridicat de antioxidanti, inhiba sinteza colesterolului
"rau" (LDL-Colesterol) si ii reduc nivelul din sange. Acest fapt
joaca un rol important in diminuarea ricului cardio-vascular.
Faina de ovaz
in bucatarie
Faina de ovaz
este unul dintre acele ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria
oricarei gospodine.
Avand o
utilitate versatila in gastronomie, este un ingredient excelent pentru
deserturi, precum prajituri, cozonaci, torturi sau biscuiti. Faina de ovaz
poate fi utilizata si in compozitia painii, a turtelor si a produselor de
patiserie, in amestec cu faina de grau si alte tipuri de faina.
Faina de ovaz
este folosita, de asemenea, ca agent de ingrosare in supele de carne si legume
groase, de origine araba sau egipteana.