Soia
Soia boabe este cea mai naturala forma de soia, pentru ca boabele de soia nu trec prin ...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
8,00 lei 8,00 lei

Soia boabe este cea mai naturala forma de soia, pentru ca boabele de soia nu trec prin nici un mecanism de procesare, astfel ca produsul nu este modificat genetic.

Familiarizarea cu soia

Soia este un aliment stravechi, folosit de omul modern atat in alimentatie, cat si in industie si in medicina, unde sunt folosite si celelalte parti ale plantei, inclusiv radacina. Pornite intial in estul Chinei, culturile de soia s-au raspandit rapid la nivelul intregii planete. Soia face parte din specia leguminoaselor, boabele acesteia crescand in pastaie.

In conditiile unui consum moderat de soia, beneficiile pentru sanatate ale acestei legume sunt incontestabile. Din punct de vedere nutritiv, soia contine 36%proteine, 30% carbohidrati, 20% grasimi sanatoase si 9% apa.

Bogate in fibre, boabele de soia accelereaza digestia, reduc constipatia si au proprietatea de a accelera rata de absorbtie a lipidelor si metabolismul in general. De asemenea, soia nu doar ca nu contine colesterol, intrucat grasimile prezente in continutul sau, sunt grasimi mono si poli-nesaturate, dar ajuta si la echilibrarea nivelului acestuia, ceea ce, o data in plus, constituie un beneficiu important pentru sanatatea inimii. De mentionat este si faptul ca soia este bogata in antioxidanti, care contribuie la scaderea intensitatii simptomelor cauzate de menopauza, consumul de soia fiind recomandat femeilor mature.

Soia in bucatarie

Soia contine o cantitate de proteine similara cu cea pe care o gasim in carne, fiind foarte apreciata printre vegetarieni. 

Din soia se pot obtine o multime de produse destinate consumului alimentar, precum pateuri vegetale - care pot fi facute din soia sau dintr-o combinatie de soia cu ciuperci, chiftelute cu soia - foarte populare, mai ales printre vegetarieni si persoanele care tin post, hamburgeri, salata de castraveti cu soia, ghimbir si usturoi, salata de rosii cu boabe de soia, musaca de cartofi cu soia, sau chiar si deserturi, precum  delicioasa prajitura cu morcov si soia.

Spune-ti opinia
Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie