Cimbru
Cimbru Cimbrul, denumit stiintific Thymus vulgaris face parte din familia Laminaceae, inrudita indeaproape cu busuiocul, lavanda, maghiranul, menta, oregano, rosmarin si salvia. Aceas...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,00 lei
7,50 lei
15,00 lei
30,00 lei

Cimbru


Cimbrul, denumit stiintific Thymus vulgaris face parte din familia Laminaceae, inrudita indeaproape cu busuiocul, lavanda, maghiranul, menta, oregano, rosmarin si salvia. Aceasta planta perena isi are originile in regiunea mediteraneana, Africa de Nord si Asia.

Exista multe varietati de cimbru si, in functie de conditiile climaterice produc arome usor diferite. Unele dintre cele mai cunoscute varietati sunt cimbru anason, cimbru chimion, cimbru de gradina, cimbru lamaie, cimbru marocan, cimbru portocala si cimbru salbatic. Uleiurile esentiale din compozitia cimbrului uscat variaza intre 1.5% si 2%.

Primul document care atesta existenta cimbrului dateaza din perioada egiptenilor antici, unde era folosit in scopuri culinare si pentru aroma si valeitatile sale medicinale. In sopuri medicinale, cimbrul nu era folosit in sensul in care o facem astazi, ci ca agent de imbalsamare pentru pastrarea faraonilor decedati.

Ca si condiment, cimbrul este folosit deopotriva in forma sa cruda si uscat. Parerile sunt impartite in ceea ce priveste cimbrul uscat sau crud, deoarece prin uscare se pierde aroma, insa noile tehnologii permit o mai buna retentie a aromei si pentru condimentele uscate.

Cimbrul este un condiment foarte popular in bucatariile europene, cu o aroma puternica, proaspata,  lamaioasa. Poate fi folosit in preparate pe baza de vita, oua, branzeturi.

Cimbru vrac

 

 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie