Ceapa fulgi
Ceapa fulgi Ceapa, sau allium cepa, cum este denumita stiintific, este cunoscuta ma...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
2,76 lei
6,60 lei
12,60 lei
24,00 lei

Ceapa fulgi


Ceapa, sau allium cepa, cum este denumita stiintific, este cunoscuta mai bine ca bulbul de ceapa sau pur si implu ceapa si este cea mai cultivata specie de Allium la scara larga, alaturi de usturoi. Cu toate ca ele sunt consumate cu precadere in stare cruda, acestea sunt folosite in preparate si pe post de condimente in forma deshidratata sau fulgi.

Una dintre cele mai vechi legume cunoscute de omenire, ceapa este folosita intr-o mare gama de preparate culinare, practic in orice bucatarie de pe glob.

Unele dintre cele mai vechi forme de ceapa domesticita dateaza din anul 600 iHr., in India. Jurnalele pelegrinilor de la jumatatea lui 1600 atesta modul in care bulbii de ceapa au fost primele legume cultivate odata ce pamanturile lor au fost eliberate.

Multi snobi ai mancarii afirma faptul ca fulgii de ceapa sunt folositi ca si condiment in loc de produsul real, insa ceapa este folosita cu precadere in stare cruda, condimentul, respectiv fulgii de ceapa avand rolul de a adauga un plus de savoare unor preparate, si nu de a inlocui ingrediente.

Fulgii de ceapa reprezinta un condiment ce se poate folosi perfect in preparate lichide, precum supele, supe crème, dressinguri, sau in preparate solide precum omlete, hamburgeri, fripturi etc.

Ceapa fulgi vrac

 

 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun