Curcuma radacina uscata
Exista o legenda conform careia Marco Polo, care a descoperit curcuma in China de Sud, la numit “terra merita” - "demnitatea terenului", si a scris despre condiment: "Exista, de asemenea, o leguminoasa cu toate proprietatile sofranului real, si, totusi nu este sofran real ". In tarile din Asia de Sud-Est, este inca utilizat pe scara larga in ritualuri religioase, de exemplu, miresele folosesc curcuma ca pulbere. Si la nuntile indiene, la gatul mireselor este legat de un fir sfant, cu o pasta lubrifiata de curcuma.
Curcuma radacina uscata este un condiment din familia ghimbirului, cu o culoare galbena, caracteristic bogata si o usoara nuanta portocalie. Cucuma isi incepe istoria in 2500 i.Hr. in India, la inceput fiind folosita in ritualuri religioase, apoi in gastronomie si medicina.
Fara curcuma radacina uscata este imposibil sa iti imaginezi faimosul mix de curry indian. Ea este cea care ii da o culoare galben unica, foarte calda. Prin ea insasi, curcuma radacina uscata este folosita in condimente pentru carne, orez si legume. Curcuma este, de asemenea, potrivita pentru peste si da felurilor de mancare nuante galbene. Atunci cand se utilizeaza este necesar sa se ia in considerare faptul ca acest condiment ofera o aroma minunata, dar poate strica semnificativ gustul. Deci, cantitatea de curcuma trebuie sa fie strict calculata.
Curcuma radacina uscata vrac