Patrunjel
Patrunjel In mitologia greaca se spune ca patrunjelul a iesit din sangele precursor...
Disponibilitate Indisponibil
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
2,87 lei
6,87 lei
13,12 lei
25,00 lei

Patrunjel


In mitologia greaca se spune ca patrunjelul a iesit din sangele precursorului mortii, Archemor. Patrunjelul era impletit  in coroane care erau atarnate pe mormintele antice si chiar plantate pe morminte. Expresia "de a avea nevoie de patrunjel" a insemnat ca moartea era iminenta. Pe o nota mai usoara, patrunjelul a fost folosit pentru a incununa victoriile la Jocurile Istmice din Grecia, similar cu Jocurile Olimpice, insa fiecare olimpiada a avut loc in primavara anului 2 si 4.
Patrunjelul sub forma de condiment, adauga o culoare verde frumoasa la mancare,  aroma de legume si gust la aproape orice fel de mancare. Firele de patrunjel joaca un rol proeminent in retetele din Orientul Mijlociu pentru baba ganoush , hummus si tabbouleh. Acest patrunjel este, de asemenea, un ingredient cheie in amestecurile de condimente franceze Fines Herbes si Bouquet Garni.
Condimentul patrunjel este adaugat la preparatele din peste, oua, lamaie, rosii si cereale si diferite alte feluri de mancare. Patrunjelul functioneaza bine in combinatie cu busuioc, chili, oregano, piper, rozmarin, sumac si tarhon. Deoarece acest condiment are o aroma foarte concentrata, regula generala este de a folosi o treime din cantitatea de patrunjel uscat, in orice reteta care solicita versiunea proaspata. Unele dintre retetele populare cu Parsley includ supa de nunta italiana, paste cu legume la gratar si castravete grecesc.


Patrunjel vrac

 

 

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun