Zaharul brut
nu contine coloranti sau aditivi alimentari. Este obtinut prin procedee simple,
bazate pe principiul pastrarii melasei naturale a trestiei de zahar si nu pe
rafinarea ei.
Familiarizarea
cu zaharul brut
Cele mai cunoscute tipuri de zahar existente pe piata sunt
zaharul alb si zaharul brut.Daca ar fi sa facem o ierarhie, zaharul brut din
trestie, este cel mai sanatos tip de zahar. Spre deosebire de cel alb, zaharul brut
din trestie, nu este procesat. Acest lucru este recomandat pentru ca prin
procesarea completa, indulcitorul rafinat isi pierde total continutul de
minerale, dintre care amimtim magneziu, fosfor, fier, sodium si zinc.
De asemenea, a
nu se confunda zaharul brun cu cel
brut, pentru ca nu este acelasi lucru. Zaharul brun este un tip de zahar
rafinat, dar colorat si aromatizat cu ajutorul siropului de caramel sau melasei
adaugate dupa procesarea completa. In schimb, zaharul brut este zaharul
din trestie nerafinat, care pastreaza o parte importanta din continutul natural
de melasa.
Zaharul brut
in bucatarie
Zaharul
reprezinta unul dintre produsele cel mai raspandite in gospodariile de
pretutindeni si este unul din ingredientele care nu lipsesc din deserturi,
intr-o forma sau alta.
Fiind cel mai
sanatos dintre toate, este recomandata folosirea zaharului brut din trestie, in
defavoarea celui alb, in retetele pe care le pregatesti sau in cafeaua de
dimineata. Iar in aluaturi, zaharul brut
are tendinta sa ramana usor crocant, ceea ce va da prajiturilor o textura si un
gust aparte.
De asemenea,
este bine de stiut ca zaharul brut are doar 85% cantitate de zaharoza si doar
11 calorii pentru o lingura, ceea ce il face cea mai buna varianta pentru
curele de slabire.