Cuisoare
Cuisoare Cuisoarele sunt muguri de flori aromatice, ale unui copac din familia Syzy...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
4,80 lei
9,20 lei
22,00 lei
42,00 lei
80,00 lei

Cuisoare


Cuisoarele sunt muguri de flori aromatice, ale unui copac din familia Syzygium aromaticum. Sunt originari din insula Maluku din Indonezia, si sunt folositi de obicei sub forma de condiment. Cuisoarele sunt cultivate cu precadere in Indonezia, India, Madagascar, Zanzibar, Pakistan, Sri Lanka si Tanzania.

De origine din micul vulcan al insulei Maluku, , astazi, marii exportatori de cuisoare sunt Madagascar, Zanzibar, Peba si Tanzania. Cuisoarele sunt muguri nedeschisi ai arborelui de cuisoare si, chiar inainte de a inflori devin de culoare roz stralucitor. Acesta este momentul ideal pentru a-i recolta, deoarece sunt la cea mai mare intensitate de aroma si culoare. In timpul procesului de uscare, culoarea lor se transforma din roz rosiatic in maro.

Cuisoarele sunt destul de populare in bucataria nord africana, unde sunt folosite in amestecuri speciale de condimente pentru preparate pe baza de orez sau carne. In Asia, cuisoarele sunt condimente populare pentru curry. Cuisoarele sunt ingrediente cheie in mixuri de condimente precum Cinci Arome, Garam Masala, Pupkin Pie, Patru Arome etc.

Cuisoarele intregi sunt cel mai des folosite ca si condiment pentru friptura de porc sau sunca si se asezoneaza bine cu scortisoara, gimbir, coriandru, fenicul sau piper. Aroma este intepatoare, calda, fructata, cu tonuri de piper.

Cuisoare vrac

 

 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun