Cimbru macinat

Cimbru macinat

Cimbru macinat Cimbrul, denumit stiintific Thymus vulgarisandis este una dintre cele peste 350 de specii din familia Laminaceae, din care fac parte si busuiocul, lavanda, maghiranul, ...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
2,80 lei
7,00 lei
14,00 lei
28,00 lei

Cimbru macinat


Cimbrul, denumit stiintific Thymus vulgarisandis este una dintre cele peste 350 de specii din familia Laminaceae, din care fac parte si busuiocul, lavanda, maghiranul, menta, oregano, rosmarin si salvia. Aceasta planta perena isi are originile in regiunea mediteraneana, Africa de Nord si Asia si creste foarte bine pe soluri uscate, cu foarte mult soare.

Ca si condiment, cimbrul este folosit deopotriva in forma sa cruda si uscat. Parerile sunt impartite in ceea ce priveste cimbrul uscat sau crud, deoarece prin uscare se pierde aroma, insa noile tehnologii permit o mai buna retentie a aromei si pentru condimentele uscate. Astfel, cimbrul macinat a devenit popular in majoritatea bucatariilor europene.

Cimbrul uscat este un condiment ce se asezoneaza foarte bine cu majoritatea suratelor condimente, cu o aroma puternica, proaspata,  lamaioasa. Poate fi folosit in preparate pe baza de vita, oua, branzeturi, alaturi de boia, usturoi sau oregano.

De asemenea, cimbrul macinat poate fi adaugat in preparate pe baza de carnati, pui, miel, cartofi, in sosuri, supe, fripturi si alaturi de legume.

Cimbru macinat vrac

 

 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie