Cinci arome
Cinci arome Condimentul cinci arome este un mix de condimente ale carui origini exa...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
6,50 lei
16,25 lei
32,50 lei
65,00 lei

Cinci arome


Condimentul cinci arome este un mix de condimente ale carui origini exacte sunt inca necunoscute. Unii dintre istoricii culinari considera ca acesta este modul in care chinezii incorporeaza ying si yang in bucatarie, ca inima a balantei unui preparat, prin corespondenta cu ingredientul de racire. Altii considera ca a fost realizat accidental de un bucatar chinez pentru a da savoare chiar si celui mai anost preparat culinar.

Contrar asteptarilor, numele de cinci condimente nu face referire la numarul exact de condimente din compozitia sa, ci la numarul de arome din profilul acestui condiment. Este un amestec ce conduce la ceea ce chinezii numesc cele cinci gusturi principale care au o lunga si bogata istroie in bucataria chinezeasca si in cultura lor gastronomica. Cele cinci gusturi sunt: dulce, acru, sarat, amar si picant.

Cele cinci arome se presupune ca ar concura cu nevoile nutritionale a cinci organe majore din organism: inima, ficat, splina/pancreas, plamani si rinichi. Multe dintre plantele folosite in bucataria chinezeasca sunt considerate a avea vindecatoare si de preventie cu privire la anumite boli.

Extrem de aromat, condimentul cinci arome este destul de concentrat, astfel ca se foloseste in cantitati mici, peste orice preparat care pare ca are nevoie de asezonare, de un plus de aroma.Condimentul cinci arome este un mix de condimente ale carui origini exacte sunt inca necunoscute. Unii dintre istoricii culinari considera ca acesta este modul in care chinezii incorporeaza ying si yang in bucatarie, ca inima a balantei unui preparat, prin corespondenta cu ingredientul de racire. Altii considera ca a fost realizat accidental de un bucatar chinez pentru a da savoare chiar si celui mai anost preparat culinar.

Contrar asteptarilor, numele de cinci condimente nu face referire la numarul exact de condimente din compozitia sa, ci la numarul de arome din profilul acestui condiment. Este un amestec ce conduce la ceea ce chinezii numesc cele cinci gusturi principale care au o lunga si bogata istroie in bucataria chinezeasca si in cultura lor gastronomica. Cele cinci gusturi sunt: dulce, acru, sarat, amar si picant.

Cele cinci arome se presupune ca ar concura cu nevoile nutritionale a cinci organe majore din organism: inima, ficat, splina/pancreas, plamani si rinichi. Multe dintre plantele folosite in bucataria chinezeasca sunt considerate a avea vindecatoare si de preventie cu privire la anumite boli.

Extrem de aromat, condimentul cinci arome este destul de concentrat, astfel ca se foloseste in cantitati mici, peste orice preparat care pare ca are nevoie de asezonare, de un plus de aroma.

Cinci arome vrac

 

 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie