Fenicul macinat

Fenicul macinat

Fenicul macinat Feciculul provine din zona mediteraneana si s-a raspandit spre nord in Europa si Orientul Indepartat. Exista doua tipuri de fenicul: fenicul dulce si fenicul amar. Fen...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
2,20 lei
5,50 lei
11,00 lei
22,00 lei

Fenicul macinat


Feciculul provine din zona mediteraneana si s-a raspandit spre nord in Europa si Orientul Indepartat. Exista doua tipuri de fenicul: fenicul dulce si fenicul amar. Feniculul amar este mai comun in America si este cultivat in Argentina, Europa Centrala, Germania, Ungaria, India si Rusia.

Feniculul amar este membru al familiei Apinaceae, care este si familia patrunjelului, iar denumirea stiinticica este Foeniculum vulgare mill. Feniculul are seminte ovale de culori de la verde pal sau luminos la galben maroniu si seamana cu familia de seminte a chimionului.

Semintele de fenicul, care sunt de fapt fructele acestei plante, reprezinta condimentul, ce este supus unui proces de macinare pentru a rezulta feniculul macinat. Este un condiment foarte popular in zona mediteraneana si este considerat iarba pestelui de bucatarii italieni si francezi. Francezii il folosesc in supe de peste, dressinguri si in cele mai populare mixuri de condimente proprii. Italienilor le place sa il adauge in bulete de carne, sosuri pentru paste, pizza sau carnati. Arabii il folosesc pentru a da un plus de aroma painii si salatelor, in timp ce spaniolii in prefera in preparate coapte.

Pentru o savoare mai buna, este recomandat ca feniculul sa fie adaugat la finalul procesului de gatire.

Fenicul macinat vrac

 

 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie