Ghimbir macinat

Ghimbir macinat

Ghimbir macinat Cuvantul ghimbir inseamna "forma de coarne de cerb" si acest lucru descrie cu exactitate forma acestui rizom. Singabera lui Sanskirt a condus la ghimbirul latin mai ta...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,00 lei
7,50 lei
15,00 lei
30,00 lei

Ghimbir macinat


Cuvantul ghimbir inseamna "forma de coarne de cerb" si acest lucru descrie cu exactitate forma acestui rizom. Singabera lui Sanskirt a condus la ghimbirul latin mai tarziu, a condus la cuvantul vechi englezesc gingifer, iar apoi s-a nascut ghimbir.

Prima utilizare a ghimbirului se intinde pana la aparitia sa in vechea carte chineza despre agricultura si plante medicinale denumita "Shen Nong Ben Cao Jing". Acest text se estimeaza ca a fost scris intre 200 si 250 d. Hr., dar cartea este o compilatie a traditiilor orale atribuite lui Shennong, conducatorul mitic al Chinei preistorice, despre care se crede ca a trait in jurul anului 2500 i.Hr.

Ghimbir macinat este un condiment quintessential al chinezilor, coreenilor, japonezilor, vietnamezilor si mai multor bucatarii sud-asiatice, pentru aromatizarea felurilor de mancare, cum ar fi carnea de capra, fructele de mare si mancarurile vegetariene. Ghimbir macinat face parte din categoria de condimente si joaca un rol principal in numeroase feluri de mancare indiene. In tarile arabe, ghimbir macinat este combinat cu alte condimente pentru a adauga aroma la couscous, tangine si mancaruri de carne cu fructe lent preparate. In aceasta tara, ghimbirul este probabil cel mai recunoscut ca si condiment de coacere in prajituri, placinte si este adesea folosit in combinatie cu alte mirodenii picante si arome puternice, cum ar fi melasa.


Ghimbir macinat vrac

 

 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie