Marar
Marar Mararul este indigen din regiunea mediteraneana si din sudul Rusiei. Mararul a fost folosit de mii de ani, cele mai vechi scrieri datand  din anul 700 i.Hr. Vikingii au cultivat o plan...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
1,80 lei
4,50 lei
9,00 lei
18,00 lei

Marar
Mararul este indigen din regiunea mediteraneana si din sudul Rusiei. Mararul a fost folosit de mii de ani, cele mai vechi scrieri datand  din anul 700 i.Hr. Vikingii au cultivat o planta numita "dilla" ca remediu pentru colici la copii. Deoarece muraturile exista de secole, nimeni nu stie cu siguranta cand a fost folosit marar pentru prima data ca un condiment. Cea mai veche reteta dateaza din 1640, apartinand bucatarului regelui Angliei, Charles I, care a cerut adaugarea mararului la castraveti murati.  
Samanta de marar este produsa comercial in India, Pakistan, China, Ungaria si Egipt. Semintele noastre de marar sunt cultivate si in India. Francezii si italienii nu sunt mari fani ai acestui tip de condiment, deoarece prefera sa gateasca cu fenicul. Samanta de marar are o reputatie mult mai buna in bucataria germana, indiana, rusa si scandinava.
Mararul sub forma de codimente, este popular in preparatele din carne indoneziana, malaeziana si asiatica, iar in Suedia este adaugat in paine. In SUA, acesta este cel mai frecvent utilizat in decapaje. De asemenea, se foloseste la salata, sosuri si otet. Functioneaza bine in combinatie cu praf de chili, seminte de coriandru, chimen, usturoi, ghimbir, mustar si turmenic. La noi mararul este adaugat in varza, cartofi, dovleac si castraveti murati.

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie