Marocan rub
Bucataria marocana este una exotica. Deoarece Marocul a fost centrul acestei regiuni timp de secole si-a castigat reputatia ca fiind detinatorul celei mai diversificate bucatarii din lume. B...
Disponibilitate Indisponibil
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,50 lei
7,00 lei
17,50 lei
35,00 lei
70,00 lei

Bucataria marocana este una exotica. Deoarece Marocul a fost centrul acestei regiuni timp de secole si-a castigat reputatia ca fiind detinatorul celei mai diversificate bucatarii din lume. Bucataria marocana este un echilibru perfect al influentelor arabe, iberice, Orientului Mijlociusi maure.
Bucataria marocana face abuz de condimente folosind atat mirodenii locale cat si importate. Amestecurile de origine animala contin lamaie, masline si portocale.
Luatul mesei in Maroc nu este ceva uzual ca si la noi ci este considerat un ritual.
Bucatarii celor patru mari orase (Fez, Marrakech, Meknes si Rabat) au creat bucataria marocana si sunt responsabili pentru ritualurile sale sofisticate. Spre deosebire de tara noastra unde cina este  cea mai importanta masa a zilei, cand ne strangem toti si povestim cele intamplate de-a lungul zilei, in Maroc, masa de pranz este considerata cea mai importanta, cu exceptia lunii sfinte a Ramadanului.
Masa de pranz in Maroc este formata din portii mari, abundente si paine care nu lipseste de la nici o masa. Sunt 5 feluri de mancare, primul fiind o salata, apoi o portie de tocana, felul principal - pui sau miel, felul 4, o portie mare de cuscus acoperita cu legume si carne, iar ultimul fel, un ceai dulce de menta.

Cand cauti ceva diferit, ceva exotic, ceva care sa te faca remarcat/a printre prieteni, cu arome de porumb, conopida si brocoli trebuie sa te gandesti la condimentele marocane, in special la marocan rub.. Se potriveste cu preparatele din cartofi, napi, morcovi etc.
Pentru mai bune rezultate, ungeti legumele cu putin ulei de masline. La fel de bine, marocan rub se foloseste si in preparatele cu carne. Rezultatele excelente se obtin prin folosirea unei lingurite de marocan rub la un kg de legume.
Mai mult de atat, va ofer un pont: lasati la frigider cateva ore legumele inainte de a le gati. Vor avea o aroma maxima dupa gatire.

Ingrediente marocan rub: cuisoare, scortisoara, enibahar, schinduf, chimion, cardamon, ghimbir, piper negru, zahar, sare, boia iute, boia dulce

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie