Scortisoara macinata

Scortisoara macinata

Scortisoara macinata In scrierile chineze din 2800 i.Hr, este mentionata scortisoara. Acest condiment a fost foarte apreciat in Grecia - 35 kilograme de scortisoara echivalau cu 5 kil...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
2,00 lei
5,00 lei
10,00 lei
20,00 lei

Scortisoara macinata


In scrierile chineze din 2800 i.Hr, este mentionata scortisoara. Acest condiment a fost foarte apreciat in Grecia - 35 kilograme de scortisoara echivalau cu 5 kilograme de aur. In limba florilor din epoca victoriana, scortisoara insemna: "Soarta mea este in mainile voastre". In Austria, iubitorii au facut schimb de buchete, care includeau scortisoara, simbolizand sensibilitatea si dragostea.
Gustul de scortisoara macinata este dulce, usor ars, calduros, in unele soiuri - usor astringent.

Facand parte din dulapul de condimente, scortisoara este utilizata in principal in produse de cofetarie (biscuiti, briose, prajituri, turta dulce, placinte de fructe) si, in general, in feluri de preparate dulci (pudra, dulceturi, compot,  jeleu, pasta de branza). Scortisoara macinata este deosebit de buna la prajituri sau placinta cu mere. Este adesea folosita in fructe, ciuperci si marinate de carne. Merge bine cu miel, orez, sunca, carne de gasca.

In bucataria din Asia de Est si Centrala, scortisoara macinata este folosita ca si condiment pentru pregatirea mancarurilor calde si reci din carne de pasare (curcan, carne de pui) si carne de miel (prajita, tocata), iar in China si Coreea - pentru pregatirea carnii de porc prajita. In bucataria moderna din Europa de Vest, scortisoara se gaseste in salate de fructe si chiar in unele legume. In scrierile chineze din 2800 i.Hr, este mentionata scortisoara. Acest condiment a fost foarte apreciat in Grecia - 35 kilograme de scortisoara echivalau cu 5 kilograme de aur. In limba florilor din epoca victoriana, scortisoara insemna: "Soarta mea este in mainile voastre". In Austria, iubitorii au facut schimb de buchete, care includeau scortisoara, simbolizand sensibilitatea si dragostea.
Gustul de scortisoara macinata este dulce, usor ars, calduros, in unele soiuri - usor astringent.

Facand parte din dulapul de condimente, scortisoara este utilizata in principal in produse de cofetarie (biscuiti, briose, prajituri, turta dulce, placinte de fructe) si, in general, in feluri de preparate dulci (pudra, dulceturi, compot,  jeleu, pasta de branza). Scortisoara macinata este deosebit de buna la prajituri sau placinta cu mere. Este adesea folosita in fructe, ciuperci si marinate de carne. Merge bine cu miel, orez, sunca, carne de gasca.

In bucataria din Asia de Est si Centrala, scortisoara macinata este folosita ca si condiment pentru pregatirea mancarurilor calde si reci din carne de pasare (curcan, carne de pui) si carne de miel (prajita, tocata), iar in China si Coreea - pentru pregatirea carnii de porc prajita. In bucataria moderna din Europa de Vest, scortisoara se gaseste in salate de fructe si chiar in unele legume.

Scortisoara macinata vrac

 

 

Spune-ti opinia

Autentifica-te sau inregistreaza un cont nou pentru a putea scie o opinie