Coriandru
Coriandru Coriandrul, denumit stiintific Coriandrum sativum, este una dintre cele t...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
1,61 lei
3,85 lei
7,35 lei
14,00 lei

Coriandru


Coriandrul, denumit stiintific Coriandrum sativum, este una dintre cele trei plante care produce deopotriva seminte si ierburi aromatice, insa o planta de coriandru nu poate fi produsa decat pentru unul dintre aceste scopuri deoarece frunzele de coriandru trebuie culese inainte ca planta sa se maturizeze si sa produca seminte. Fructul produs de coriandru contine doua seminte, care, uscate sunt cele folosite pentru a produce condimentul coriandru. Celelalte doua plante care produc si ierburi si seminte sunt mararul si schindurf.

Pe piata exista doua tipuri de coriandru seminte, respectiv cel european, cunoscut si ca fiind coriandul marocan si cel indian. In timp ce semintele de coriandru european au o culoare maronie si o forma rotunda, cele de coriandru indian sunt mai galbui si mai ovale.

Coriandrul este originar din zona mediteraneana si din zona Turciei de astazi, insa este cultivat si in  Egipt, Anglia si Sudan. Creste in zone cu primaveri reci si ajunge la o inaltime mai mica de jumatate de metru.

Datorita aromei sale usoare, coriandrul, ca si condiment, este folosit in cantitati mai mari decat celelalte condimente. In Anglia, este condiment de baza pentru prajituri aromatice, bazate, de obicei, pe fructe de toamna precum merele, perele, prunele si in placinte sau compoturi.

Coriandru vrac

 

 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun