Curcuma (Pudra de turmeric)

Curcuma (Pudra de turmeric)

Curcuma (Pudra de turmeric) Curcuma, sau pudra de turmeric, denumita stiintific cur...
Disponibilitate In Stoc
Transport gratuit pentru preturile de cos mai mari de 250 lei

Order
3,45 lei
8,25 lei
15,75 lei
30,00 lei

Curcuma (Pudra de turmeric)


Curcuma, sau pudra de turmeric, denumita stiintific curcuma longa face parte din familia Zinziberaceae si este inrudita indeaproape cu ghimbirul si cardamomul. Este de origine din sudul Asiei si este condiment de baza pentru foarte multe preparate asiatice.

Curcuma a fost folosita in China inainte de Evul Mediu, insa nu s-a putut determina care dintre cele peste 100 de specii de curcuma existente astazi a fost folosita in China pentru prima data. Marco Pollo a descris cucuma ca fiind o leguma ce dezvolta calitati similare cu ale sofranului.

Curcuma este o planta iubitoare de apa, astfel ca are nevoie de ploi abundente in perioada de crestere. India este cel mai mare producator de curcuma si acopera 80% din productia de curcuma necesara pentru condimente. De asemenea, curcuma mai este produsa si in Indonezia, China, Filipine, Jamaica, Taiwan si Tahiti.

Curcuma este ingredient central in prepararea pastelor si a preparatelor pe baza de faina deoarece se considera ca ajuta la digestia carbohidratilor prezenti in majoritatea preparatelor de acest gen. In India si sud estul Asiei este un condiment folosit pentru adaugarea de savoare si coloratura pentru curry, deserturi, preste prajit, orez, supe si legume. Poate fi folosit ca si condiment pentru fasole, pui, oua, peste, carne rosie, orez si spanac.

Curcuma vrac

 

 

Produse asemanatoare

Spune-ti opinia

Nota: Rau           Bun