Considerat candva
o delicatesa nord-africana, couscous-ul este acum consumat si apreciat in intreaga
lume.
Familiarizarea
cu couscous
Fiind o sursa excelenta de selenium - un antioxidant puternic, couscous-ul ajuta la scaderea riscului de boli de
inima, prin reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ din corp. Functia sa
antioxidanta poate ajuta, de asemenea, la reducerea acumularii colesterolului
LDL „rau” pe venele si peretii arterei.
Bogat in
vitamine si sarac in calorii, couscous-ul sustine slabirea sanatoasa -
persoanele care vor sa slabeasca se orienteaza mai ales spre reducerea consumului
de calorii. Spre deosebire de orez sau quinoa, couscous-ul contine mai putin de
200 de calorii raportate la o portie de 150 g si are o multime de vitamine
completand, astfel, deficientele din timpul dietei.
Couscous in
bucatarie
Couscous-ul
este foarte usor de preparat. De regula, ai nevoie de o cana de apa sau de supa
de legume sau de pui, pentru o cana de couscous. Fierband la foc mic, se poate
adauga o lingura de ulei de masline, o lingura de unt si putina sare, inainte
de adaugarea couscous-ului.
Couscous-ul
poate fi consumat fara griji, chiar si de catre vegetarieni. Poate fi consumat
ca atare sau poate fi folosit pentru a da consistenta ciorbelor. Cel mai
adesea, fiind un ingredient versatil si usor de preparat, couscous-ul este
servit in retete alaturi de legume sau carne tocata, cat si in salate, unde se
poate asezona cu tot soiul de condimente.